Inte OK?

Är det inte konstigt att det är ok att skriva om vissa saker men inte andra?
Det är ok att varje dag lägga ut bilder på mat och bakverk man har åstadkommit hemma i köket.
Att det är opassande att lägga ut att man träna har man ju förstått länge men varför?
Ta mig tillexempel jag har rökt i två tredjedelar av mitt liv och nästan aldrig tränat förutom ett litet snedsteg på ett par år då jag provade på den ädla konsten Aikido och gym & löpning ett par månader under sommaren förra året.
Jag slutade röka i slutet av augusti 2012 och tyckte då att allt som kom i min väg var gott så jag gick upp 15kg på 10 veckor nu hade jag varit lite förutseende och sett till att gå ner en hel del på våren men 15 kg upp är inte kul.
När jag kom upp till 89.5 kilo så sa jag nej nu får det vara nog så här kan det inte fortsätta går jag över 90 så börjar jag röka igen!
I sammband med formbotten den 6 oktober så åkte jag till Bollnäs och opererade ett bråck och fick inte börja träna fören den 5 december och då stack jag ut och sprang dryga 3km och kände att nu f*n ska här tränas.
Den 14 december så köpte jag ett gymkort och och började träna på GYM coolt va.
Jag tyckte att det var riktigt ”kul” att träna och det kom jag på efter 42 år i livet vilken smart kille!
Just nu så ligger jag nog på allt mellan 3-14 pass i veckan med varierande övningar Tex. Gym & löpning.
Jag visste ju från början att det var lite tabu att skylta med träning men jag kan ju tycka att det är lite kul att provocera ibland så jag tänkte att allt ska ut på fejjan för att se hur det tas emot.
En del pass har jag missat att lägga ut men det gör nog inget….
I börja så får man mycket positiv feedback för att efter ett tag gå över till mindre positiv och senare endast feedback av andra tränings dårar.
Reaktionerna var nog ungefär som jag förväntat mig att de skulle vara.
Just nu är träning det bästa jag vet och jag tänker fortsätta med det en liten stund till vem vet jag kanske tröttnar imorgon men då har jag i alla fall gjort vad jag tyckte var kul och fått en mycket bättre hälsa på köpet.
Vikten har inte förändrats så mycket under den här resan i december så vägde jag ca 87 kilo och det gör jag fortfarande men det är förhoppningsvis lite mer muskler under skinnet nu än det var för då.
Då vikten ligger under 90 så slipper jag börja röka igen men kan äta vad jag vill då jag förbränner lite mer nu än tidigare och det tycker vi om.
Då kommer vi till det att när man tränar mycket så börjar man tänka på vad man stoppar isig och det blir mindre och mindre skit och det tycker kroppen om.

Varför är det ok att vara duktig på allt och skriva om det förutom att träna och ta hand om sin hälsa?
Är det lika för de som är riktigt överviktiga och kämpar för att gå ner i vikt? Jag hoppas verkligen inte det.
Det är tom helt ok att varje helg lägga ut incheckningar på alla barer och bilder på allt man dricker varför?
Folk tycker till och med att det är ok att lägga ut bilder på väldigt smala tjejer och ”mulliga tjejer” med en text som säger att det inte är fint att vara smal utan man ska vara ”mullig”(snällt ord val).
Fattar ni inte att det kan vara minst lika jobbigt att vara smal som det är att vara tjock!
De smala blir också mobbade och de har svårt att hitta kläder som passar och drömmer om en finare kropp.

Om jag eller andra som jag stör er så varför tar ni helt enkelt inte bara och scrollar vidare och läser om någon bulle, bar eller vad som intresserar just dig, jag har kompisar som tycker om att läsa och se att jag tar hand om min kropp och det tänker jag fortsätta skriva om.
Varför är det inte ok för mig och andra att skriva om vår resa till ett bättre och sundare liv?

Bookmark the permalink.

Kommentera