Äntligen ett arkadspel

Nu har jag äntligen köpt ett arkadspel.

Det började med att vi var på middag hos ett par kompisar i helgen och de hade ett par flipper och en massa slotmaskiner.

Stina tyckte att det var kul att spela flipper och sa att vi borde ha ett, Då tog jag chansen och sa arkadmaskiner tar inte så stor plats……

Jag hittade en maskin i Umeå och en i Malung den i Umeå var lite billigare å jag bad honom kolla hur mycket det skulle kosta att skicka det.

Han hörde inte av sig angående frakten och efter lite dealande med killen i Malung så bestämde jag mig för att köpa av honom.

Jag hyrde ett släp på onsdagen och drog till Dalarna.

Vägen till Malung tog jag genom Borlänge och jag måste erkänna att jag blev lite sentimental när jag åkte förbi sportfältet och tjärnaängar.

I tjärnaängar centrum så tog jag hål i örat på sommarlovet mellan trean och fyran tror jag det var.

Jag åkte också förbi lekattgatan där pappa bodde under en längre stund.

Det var många fina minnen som dök upp där.

Jag fortsatte mot Malung och det kändes som jag aldrig skulle komma fram för jag hatar ju att köra bil och absolut när jag är ensam.

Efter ca tre timmar så var jag äntligen framme och köpte mitt JK kabinett med 1943 och så följde det med ett till tomt kabinett utan skärm och en kontrollpanel som såg fördjävlig ut.

Jag fick med en monitor som han inte visste om den var hel.

Jag tog med panelen till jobbet och fixade till lappningen som var nedanför knapparna.

Efter lite svets så blästrade jag den och i veckan så ska jag spackla och måla den.

Idag på förmiddagen så pulade jag in skärmen i kabinettet och många sladdar som skulle hitta rätt var det.

Självklart så fick jag inte skiten att fungera!!!!!

Jag tänkte att om skärmen inte fungerar så måste ju i alla fall ljudet fungera så jag kopplade in myntinkastet och försökte starta spelet, Men det sket sig det också.

Mycket följa sladdar och läsa kopplingsscheman blev det men så slog det mig nu på kvällen att jag skulle felsöka myntinkastet och där var det ett böjt spröt som gjorde att det inte fungerade så lite pill så funkade det, Det ”pluppade” när jag matade in mynt och sedan gick det att starta spelet.

Skärmen var svar men det kom ljud ur högtalarna och knapparna fungerade.

Nu slog det mig att jag hade läst att på vissa skärmschassin å stämmer inte färger på sync och jord.

Provade att byta plats på sladdarna och startade spelet igen och där var bilden!!!!! Kanske inte den bästa bilden men efter lite justeringar så blev den ok.

Så jag har 2st fungerande JK kabinett bara jag monterar panelen igen. J

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera