I dag gjorde jag min egen barbecuesås på eget recept!
Den blir lite kryddstark och riktigt god.
Vitlök, honung, ingefära och tabasco i en härlig förening. Du låter allt puttra på spisen så att smakerna går ihop.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 röd chilli
- 2 vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk honung
- 2 msk brun farin
- 3 cm färsk ingefära
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 3 lagerblad (gärna färska)
- 1 1/2 tsk salt
- 1-1,5 tsk tabasco chipottle
- 1-1,5 tsk tabasco habanero
- 1 msk kajp’s liquid smoke
- 1 msk worcestershire sås
- 1 msk soja
Så här gör du.
- Skala och finhacka lök, chili och vitlök. Fräs dem mjuka i lite olja. Tillsätt tomatpuré, honung och farinsocker.
- Skala och riv ingefäran. Tillsätt ingefäran och resten av ingredienserna. Låt puttra i minst 30 minuter.
Mixa med stavmixer efter halva tiden. - Vill man ha lite mer sting så kan man lägga till chili eller byta till Habanero.
Pingback: Pulled pork no2 – Mickes plats på nätet