Pulled pork no2

Skriv ut
Pulled pork
Idag så hade jag bestämt att det skulle bli pulled pork till middag och när jag kollade kylen så låg det en skinkstek där så det fick bli den istället för fläskkarré. Jag började med att putsa steken men lämnade det lilla fett som var.
Författare: Micke
Ingredienser
  • 1 -1.5 Kg Fläskstek eller fläskkarre
  • 1 st röd lök
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 2 dl av min barbecuesås
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Gnid in kryddorna på köttet bryn sedan köttet runt om.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker gryta eller en slowcooker.
  3. Bryn löken och vitlöken(var försiktig så ni inte bränner vitlöken den blir inte god) och lägg dem runt köttet.
  4. Häll barbecuesåsen över köttet.
  5. På med locket och in ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Fram med elvispen och kör ner den i köttet och se till att alla köttbitar blir isärslitna.
  6. Nu är kött och sås blandat och det är troligtvis lagom saftigt så nu återstår bara att smaka av och komplettera kryddningen.
Receptanteckning
Jag serverade på underbara hembakade brioche hamburgerbröd med grönsaker och lite vitlökssås.
Bookmark the permalink.

Kommentera