Brioche

Skriv ut
Brioche
Idag så har jag bara kört långkok först satte jag fart och startade med pulled pork och sedan ett brödbak där jästiden är hela 4 TIMMAR. Receptet jag nästan följt är skapat av Jonas Cramby i hans kokbok ”Mackor” Jag har bytt ut vetemjöl special till Manitoba Cream Recept -Brioche, 8st
Portioner: 8 stora bröd
Författare: Micke
Ingredienser
  • Ingredienser
  • 6 g torrjäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 3 msk tandardmjölk
  • 2 st ägg
  • 9 dl vetemjöl ” Manitoba Cream” 540 g
  • 2,5 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smör
Instruktioner
  1. 1. Blanda jäst, vatten och mjölk direkt i en bunke. Vispa upp ett ägg till det blir fluffigt och vänd ner i jästblandningen.
  2. 2. Blanda mjöl, socker och salt i en degbunke. Tärna, finfördela och häll ner smöret i mjölblandningen knåda med degblandarenen litenstund. Häll sedan ner jästblandningen i mjölblandningen och låt degblandaren knåda i ungefär 10 minuter. När degen blivit slät kan du ta upp den och forma till en boll som du sedan lägger tillbaka. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i två timmar.
  3. 3. Knåda ut all luft ur degen. Låt den därefter jäsa under plast i ytterligare en timme.
  4. 4. Ta upp degen och lägg på ett mjölat bord och dela därefter upp i åtta lika stora delar.
  5. 5. För att få till den släta formen så lägg bullen på bänken och kupadin kand överden och rör hander i en cirkelformig rörelse det är svårt i början men man lär sig snabbt.
  6. Lägg därefter ut bullarna på en plåt och låt jäsa under bakduk i en timme.
  7. 6. Sätt ugnen på 200 grader och en stor ugnsform med vatten i botten. Vispa upp ett ägg tillsammans med en skvätt vatten och pensla genomförligt bullarna innan du låter de gräddas i mitten av ugnen i ungefär 10-15 minuter. En plåt i ugnen åt gången är min rekommendation.
Receptanteckning
Jag åt dem med pulled pork och grönsaker och jag kan helt ärligt säga att det är det godaste brödet jag ätit till burgare eller pulled pork.
Bookmark the permalink.

Kommentera