Backa bandet och springa i gamla skorna…..

Nu har jag suttit och kollat in gamla pass och läst kommentarerna.

Vi börjar förra året på sommaren då sprang jag ganska mycket men klagade bara över att det drog på baksidan av låret 2 gånger men vi kan nog räkna med att det var ett par ggr till som det drog på baksidan av vänster lår.

Jag sprang en hel del i våras även lite längre sträckor och det var inget gnäll om baksidan av låret eller rumpan. Den 25e april köpte jag nya skor som ska vara bra för ett pronerande löpsteg som jag tydligen har.
Jag hittar inga poster eller inlägg om ont i lår eller rumpa före den 25e april iår så de nya skorna kan ha med den eskalerande smärtan att göra.

Jag har även hittat folk på nätet som fått mina bekymmer med nya skor så nu blir det till att byta tillbaka till de gamla Adidas skorna som jag pensionerade.

Nu får vi hoppas på att det här löser min problem.

Citat från nätet:

”Jag köpte ett par Adidas löparskor mot pronation (1.600 kr) och sedan bröt helvettet ut. Nu har jag så ont i vänster höft, bakåt mot sätesmuskeln och ned i höftböjaren. Det är musklerna som ständigt drar och stretar. Har varit hos kiropraktor men det hjälper inte. Blir bra när jag vilar från träningen, men då använder jag inte heller skorna… Borde inte denna typ av sko vara bra för mig som pronerar? Vad göra? Mycket tacksam för tips.”

”jag springer mycket trots att jag är kobent och pronerar mm ”problem”. Köpte nya skor som utprovades framför videokamera så att allt rättades till, det såg förunderligt bra ut. Resultat: ont i knäna och ont i hälarna, känningar i ryggen efter bara 2 – 3 turer om ca 10 km. Bytte tillbaka till mina gamla skor och min vanliga teknik och besvären var borta på en vecka”
”Fick samma problem när jag köpte nya skor. Provade ut dom på löplabbet och dom rekommenderade en sko med lätt pronationstöd då jag pronerar lätt på vä fot. Jag har alltid haft neutrala skor innan. När jag sprang fick jag problem med höften. testade streching, tabletter mm utan större framgång. När jag köpte nya, neutrala skor igen försvann höftproblemet med en gång.
Jag vet inte om det även kan hända om skorna blir slitna. Något man skall tänka på kanske?”

Bookmark the permalink.

Kommentera