Dag 2

Skit vad jag måste ha varit trött igår! Jag hann nog bara slå på filmen(Godzilla) så sov jag.

Jag vaknar vid fem tiden av att jag fryser som en gris!! AC’n står på 22 ° och sitter i ett annat rum.

Det är bara att kliva upp och stänga av AC’n och öppna fönster för att få upp värmen lite.

Jag hade klockan ställd på 06.30 men ångrade mig och gick upp 07.00 och gjorde frukost (ägg, hårtbröd, juice, ost, kaffe).

 

Klockan 08.30 så var det dags för introduktion med plats chefen som berättade om anläggningen och visade oss runt.

Efter introduktionen så var det en del dötid som spenderades i poolen tills det var dags för rast. Visst låter det jobbigt.

 

När vi hade fikat så var det dags för mitt livs första yoga pass och det var lite som ett stretching pass hos en sjukgymnast.

Hur som helst så gillade jag det fast jag måste ha sett roligt ut med mina tafatta försök att göra rörelserna.

 

Efter yogan så vart det dags för det första passet med psykologen och det var ett pass som kalas för fokus och är fyra dagar i veckan med lite olika teman.

Idag var det mindfullness med fokus på nuet.

12.45 så var det dags ör lunchen som bestod av en omelett med potatis i(typ bondomelett) till det så var det sallad.

Vid det här laget så hade jag en fruktansvärd värk i ryggen, troligt vis beroende på att jag satt så länge på flyget igår och fortsatte irritera idag med att sitta först och yoga sedan

 

Nu är det dags för mitt första personliga samtal med ”min” sjukgymnast Sofia som förutom att vara min sjukgymnast också är mentor/kontakt på svenska re.

Först så blev det invägning och mätning och av någon konstig anledning så blir jag längre och längre.

Tidigare så var jag 182 sedan i mitt förra pass 183 och mitt nuvarande 184 Sofia ville få det till 185 först men nöjde sig med 184,5

Vikten var lite bättre än jag trott då jag vägde en bit över hundra kilo för ett tag sedan och nu var det ”bara” nittionio kilo.

Sen var det dags för ett sexminuters pass på testcykeln med pulsklocka och så fick jag uppskatta hur andningen var varannan minut.

Jo den där vågen var en sån där som man håller i ett par grejor under tiden man väger sig och då talar den om hur fet du är.

Sofia frågad hur mycket jag vill gå ner och hur mycket jag ”bör” gå ner enligt henne och vågen, och jag svarade då cirkus 20-25 kilo men minst 20.

Ungefär 14 kilo skadligt fett hade jag enligt vågen/Sofia och det är ju lite mindre än vad jag tror.

 

Hon talar om för mig vilka pass hon tycker att jag ska gå på och berättar lite om dem, Hon tycker bland annat att jag ska gå på föreläsningar om smärta och det kan jag kanske behöva för jag vet ganska bra vad smärta är så det är nog ganska bra att lära sig hantera den och inte ignorera den.

 

 

15.00 gymgenomgång med en sjukgymnast som förklarar hur alt fungerar där inne.

 

16,00-16,35 Vattengymnastik ni vet sånt där som gamla tanter pysslar med.

Jag kan ju säga att det är de tuffaste 35 minuterna jag har haft i en pool fyfan vad jobbigt det var och det kommer att ge mig en så sjuk träningsvärk imorgon skulle jag tro.

Jag tycker inte att det bara är nått för gamla tanter längre, man sätter ribban själv hur tungt man vill att det ska vara och jag är ju som sagt lite sjuk i huvet när det gäller sånt ja ok annars också.

 

Efter dagen på svenska re så tog jag och Stefan en promenad på 1,5 timmar mad lite mat shopping.

Till middag idag så lagade jag till baconkorv med ägg och wokgrönsaker.

 

Nu när jag sitter och skriver det här känner jag hur det redan börjar värka i axlarna så imorgon bitti liggen jag kanske i fosterställning och grina för att jag har sån träningsvärk.

 

GNATT!

 

 


 

Bookmark the permalink.

Kommentera