Gyros

Skriv ut
Gyros
Maträtt: Salad
Kök: Mediterranean
Portioner: 3 portioner
Författare: Micke
Ingredienser
Tzatziki
 • 5 dl grekisk yoghurt
 • 1 st gurka
 • 3 st vitlöksklyftor
 • 2 tsk olivolja
 • Salt & peppar
Gyroskrydda
 • 2 msk spiskummin
 • 2 msk vitlökspulver
 • 1.5 msk paprikapulver
 • 0.5 msk cayennepeppar
 • 2 tsk torkad oregano
 • 3 tsk torkad timjan
 • 1 kryddmått med kanel
Gyros
 • 200- 300 g fläskkarré
 • 2 msk gyroskrydda
 • olivolja
 • Rödvinsvinäger
 • 6-7 st potatisar
 • olivolja
 • salt och peppar
Instruktioner
Tzatziki
 1. Börja med tzatzikin. Riv gurkan och salta låt stå en stund så drar saltet ur vätska ut gurkan. Krama ur överflödigt vatten. Blanda ner den i yoghurten, pressa ner vitlöken, tillsätt olivolja, krydda och rör om. Ställ svalt.
Gyroskrydda
 1. Mortla oreganon och timjan blanda sedan med resten av kryddorna. Stek köttet i olivolja tills det har fått färg strö sedan på kryddorna och rörom slå på rödvinsvinäger och blanda,Smaka av med salt, peppar & gyroskrydda. Klart!
Potatis & Kött
 1. Klyfta potatisen och lägg den på en oljad plåt. Stek klyftorna i ugnen p 225 graderi cirka 25 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Rör om då och då. Ta ut och salta och peppra. Under tiden kan du skära köttbiten i tunna skivor Värm en stekpanna med olivolja och stek köttbitarna tills de fått fin färg. Krydda med gyroskrydda och salt & peppar. Häll över en skvätt vinäger och rör om. Ställ åt sidan. Går utmärkt att äta i tortillabröd med sallad enligt ditt tycke.
Bookmark the permalink.

Kommentera